Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak czosnkowy pieczony z porem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 szt
pory 2 duże
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
czosnek ząbki 5 szt
suszone pomidory
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak czosnkowy pieczony z porem.

Czosnek pokroić na plasterki, przypraway do kurczaka wymieszac z olejem. Pod skórę kurczka powciskać 1 część plasterków czosnku, drugą część włozyć do środka kurczaka. Kurczaka dokładnie posmarowac marynatą z oleju i przypraw. Odstawic do lodóki na 2 h, lub na noc. Pory pokroić w plasterki, odłożyć osobno białą i zieloną część.
Na dno brytfanki lub worka do pieczenia wlac troche oleju, połozyć białe plasteki pora. Zielone plasterki pora i suszone pomidory włozyć do środka kurczaka, ktorego połozyć w brytfance na porach. Piec ok godz i 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak