Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 10-15 sztuk
jajek 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól, pieprz do smaku
octu 5 łyżek
cebuli 1 sztuka
ogórków konserwowych 6 sztuk
soli 1 łyżeczka
cukru 1 łyżka
wody 2 szklanki
ziela angielskiego 3 ziarna
ketchup 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w zalewie

Pieczarki umyć, osączyć, oprószyć pieprzem. Panierować w jajku rozkłóconym ze solą i tartej bułce. Smażyć na rumiano. Zostawić do ostygnięcia. Przygotować zalewę. Wodę zagotować z ketchupem. Następnie dodać pieprz, ziele angielskie, cukier, sól. Cebulę pokroić w krążki lub piórka. Ogórki pokroić w plasterki. W nie za dużym naczyniu wszystko układać warstwami. To znaczy pieczarki przełożyć cebulą i ogórkami i tak na zmianę. Wszystko zalać przestudzoną zalewą i schłodzić 4-5 godzin w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 16.04.2013 13:27
fajnie wyglądają , mi napewno poskamują
Joanna108
Joanna108 28.06.2011 09:20
coś całkiem nowego - dlatego wędruje do księgi :)
Ewa111 27.10.2010 11:07
bardzo interesujące danie
katarzynka455 23.10.2010 15:18
lubię takie pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak