Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona zupka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaków 8 sztuk
buraczków 3 średnie sztuki
marchewki 2 sztuki
majeranek wg uznania
kostki rosołowej 2 sztuki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona zupka

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wywarem mięsnym. Zagotować. Buraczki obrać, umyć i zetrzeć na tartce. Tak samo marchewkę. Buraczki i marchew dodać do gotującej się zupy. Dodać kostkę rosołową. Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majeranek. Zaciągnąć śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 09.12.2010 10:35
Ślicznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak