Sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzac dobrze 1 lyzke oliwy. Wlozyc kromke chleba, usmazyc z
obu stron na zloty kolor. Wyjac z patelni, osaczyc z nadmiaru tluszczu.
2. Czosnek obrac, rozetrzec z odrobina soli i rozsmarowac na goracym chlebie.
3. Z chleba zrobic grzanki, krojac go w kostke o boku 1 cm.
4. Jaja umyc w cieplej wodzie. Wybic do miski, wymieszac z lyzka drobno pokrojonego masla i sola. Lekko ubic trzepaczka lub widelcem.
5. Na patelni rozgrzac reszte masla, wlac jaja, smazyc 2-3 min na duzym ogniu.
Gdy omlet sie zrumieni od spodu, szerokim nozem podniesc brzeg i w tym kierunku podniesc patelnie tak, by reszta masy jajecznej splynela z wierzchu
pod spod.
6. Gdy brzegi omletu beda zrumienione a srodek miekki i lekko sciety, posypac
omlet grzankami, zlozyc na pol, zsunac na ogrzany talerz. Dla kilku osob
usmazyc oddzielne omlety.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy, musze sprobowac
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha, polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !