Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki biszkoptowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 4 sztuki
mąki 1 szklanka
cukru 3/4 szklanki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
krem budyniowy wg uznania
dżem wiśniowy wg uznania
polewa czekoladowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki biszkoptowe

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka. Następnie powoli wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Posmarowane tłuszczem foremki napełniać do 3/4 wysokości. Piec ok 15 minut (do suchego patyczka). Babeczki wyjąć z foremek, wystudzić i przekroić na połowę. posmarować dżemem i kremem i docisnąć. Polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 09.11.2010 15:58
Pysznie wyglądają ;)
katarzynka455 27.10.2010 22:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak