Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon z kremem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 2 szt
twaróg 400 gram
cukier waniliowy
cukier
sok z cytryny
jaja 2 szt
chleb 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Melon z kremem serowym

Melony przekroić na pół i usunąć pestki. Miąższ wydrążyć,pokroić w kosteczkę i odstawić do schłodzenia. Twaróg włożyć do miski,wymieszać z 3 łyżkami cukru i 2 łyżeczkami cukru waniliowego,4 łyżkami soku z cytryny,4 łyżkami śmietanki kremówki oraz żółtkami i utrzeć na pulchną masę. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie połączyć z masą serową. Krem schłodzić,a chleb pokruszyć. Bezpośrednio przed podaniem połówki melona napełnić kremem,na wierzchu ułożyć kostki melona i posypać okruchami chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak