Sposób przygotowania

W trakcie ubijania białek na sztywną pianę stopniowo dodawać cukier puder. Wyciśnięty sok z cytryn przecedzić przez sitko. Pianę z białek wymieszać z sokiem z cytryny,w takiej proporcji,aby uzyskać wyraźnie słodko-kwaśny smak. Następnie przełożyć owoce do miski i zamrozić. owoce przebrać ,opłukać i osączyć. Przełożyć do oddzielnego naczynia,posypać cukrem pudrem,przykryć i schłodzić około 30minut. Z lodów uformować kulki i przełożyć je do schłodzonych pucharów. Wokół kulek ułożyć owoce,przy krawędziach szklanek wsunąć wafelki. Deser od razu podawać na stół.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !