Sposób przygotowania

Kawałki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej,często mieszając. Masło, 80 g cukru pudru i sól ubić na pianę,dodać żółtka i letnią,stopioną polewę czekoladową. Ubić białka na sztywną pianę,stopniowo dodając cukier i ostrożnie wymieszać z kremem czekoladowym i mąką. Ciasto piec w formie tortowej o średnicy 24 cm,wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Biszkopt po wystudzeniu przekroić na 3 części. Biszkopty posmarować rozgrzanym dżemem i złożyć.

Polewa:
Cukier puder wymieszać z 4 łyżkami wody i zagotować. W wodzie z cukrem roztopić połamaną gorzką czekoladę i dokładnie wymieszać.

Polewą polać tort i wygładzić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !