Sposób przygotowania

truskawki umyć,oczyścić i osuszyć. 5 łyżeczek żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. Twaróg kilkakrotnie przepuścić przez maszynkę,wymieszać z żółtkiem i sokiem z cytryny. Odciśniętą żelatynę wymieszać z 2/3 bitej śmietany. Jeden biszkopt posmarować 1/3 masy serowej, 1/3 truskawek pokroić na połówki i ułożyć na biszkopcie posmarowanym masą serową. Nałożyć drugi biszkopt i też posmarować masą serową i ułożyć na nim taką samą ilość truskawek. Na wierzch położyć trzeci biszkopt i lekko go docisnąć. Tort posmarować resztą masy serowej,przybrać truskawkami i bitą śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !