Sposób przygotowania

Filet z kurczaka delikatnie ubijamy tuczkiem tak jak schabowy.Kroimy czerwoną paprykę na cieniutkie paseczki, trzemy na tarce (duże oczka) ser żółty i pieczarki.
Na rozbitego fileta z kurczaka kładziemy (na samym środku) warstwę sera żółtego ok 5 mm, następnie układamy paseczki papryki czerwonej na tę warstwę i przykrywamy warstwą pieczarek. Do smaku można dodać odrobinę soli i papryki w proszku (słodkiej).
Gdy mamy już gotowe warstwy, zawijamy fileta jak roladę, przy czym można delikatnie związać nitką końcówki i środek by tzw. farszcz nie znalazł się poza filetm tj na patelni.
Robimy panierkę - jajko - obtaczamy de volay-a a następnie do bułki tartej tak jak schabowy. Przygotowany już jest i teraz na patelnię smażymy ok 15 min. do momentu zarumienienia bułki tartej - pamiętając że mięsko też musi być dobre. Do tego niedzielnego mięska pasują młode ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej z papryczką i ogórkiem zielonym.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !