Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka delikatnie ubijamy tuczkiem tak jak schabowy.Kroimy czerwoną paprykę na cieniutkie paseczki, trzemy na tarce (duże oczka) ser żółty i pieczarki.
Na rozbitego fileta z kurczaka kładziemy (na samym środku) warstwę sera żółtego ok 5 mm, następnie układamy paseczki papryki czerwonej na tę warstwę i przykrywamy warstwą pieczarek. Do smaku można dodać odrobinę soli i papryki w proszku (słodkiej).
Gdy mamy już gotowe warstwy, zawijamy fileta jak roladę, przy czym można delikatnie związać nitką końcówki i środek by tzw. farszcz nie znalazł się poza filetm tj na patelni.
Robimy panierkę - jajko - obtaczamy de volay-a a następnie do bułki tartej tak jak schabowy. Przygotowany już jest i teraz na patelnię smażymy ok 15 min. do momentu zarumienienia bułki tartej - pamiętając że mięsko też musi być dobre. Do tego niedzielnego mięska pasują młode ziemniaczki i surówka z kapusty pekińskiej z papryczką i ogórkiem zielonym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam to danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jadwiga18

    muszę wypróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    smaczne...........
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    smaczne to malo powiedziane! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    pycha ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Margo1

    Robie takie same
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zdjęcia nie moje, ani 1
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    od czasów szkoły tego nie jadłam, aż mi ślinka pociekła :)
  • 8
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    człowiek sie robi głodny kiedy patrzy na te pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !