Sposób przygotowania

8 jajek gotować przez 8minut, przełożyć do zimnej wody i obrać. Jogurt wymieszać z łyżeczką cukru,łyżeczką ostrej musztardy i łyżeczką soku z cytryny, wymieszać z majonezem.Doprawić do smaku i dodać do niego posiekane zioła. Surowe jajko roztrzepać z solą. Ugotowane i obrane jajka panierować w mące,surowym jajku i bułce tartej.Jajka chwilę schłodzić,aby panierka dobrze do nich przylgnęła. Do rondla wlać 6cm warstwę oleju i rozgrzać. Jajka ostrożnie włożyć do rozgrzanego oleju i usmażyć na złoty kolor. Usmażone wyjąć łyżką cedzakową i osączyć na pergaminie.Podawać gorące.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !