Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka panierowane z sosem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 9 szt
majonez 100 gram
jogurt naturalny 100 gram
cukier
musztarda
sól
pieprz
sok z cytryny
koperek
pietruszka siekana
szczypiorek siekany
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka panierowane z sosem ziołowym

8 jajek gotować przez 8minut, przełożyć do zimnej wody i obrać. Jogurt wymieszać z łyżeczką cukru,łyżeczką ostrej musztardy i łyżeczką soku z cytryny, wymieszać z majonezem.Doprawić do smaku i dodać do niego posiekane zioła. Surowe jajko roztrzepać z solą. Ugotowane i obrane jajka panierować w mące,surowym jajku i bułce tartej.Jajka chwilę schłodzić,aby panierka dobrze do nich przylgnęła. Do rondla wlać 6cm warstwę oleju i rozgrzać. Jajka ostrożnie włożyć do rozgrzanego oleju i usmażyć na złoty kolor. Usmażone wyjąć łyżką cedzakową i osączyć na pergaminie.Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak