Sposób przygotowania

cebulę,marchew,seler,czosnek pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle.Dodać ryż i też zeszklić. Całość zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem. Do niewielkiego rondla wlać 3 cm warstwę wody z 2 łyżkami octu i zagotować. Jajka wbić do filiżanek i jedno po drugim ostrożnie wlewać do wody. W gorącej wodzie pozostawić 7 minut,dodać trochę zimnej wody,by woda w rondlu nie gotowała się.l Ryż przyprawić przecierem pomidorowym,solą,papryką i ułożyć na talerzach. Jajka wyjąć łyżką cedzakową,osączyć,ułożyć na ryżu i posypać natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !