Sposób przygotowania

Margarynę, cukier i mleko rozpuszczamy, dodajemy kakao i intensywnie mieszamy. Gotujemy kilka minut na wolnym ogniu .
Studzimy, aż będzie letnie. Odlewamy ½ szklanki na polewę, ale nie jest to konieczne. Wtedy, mieszając, dodajemy mleko w proszku - tyle, ile sie da, bo inaczej czekolada będzie się ciągnąć a nie kroić. Ja dałam 1 i ½ szklanki. Wsypujemy pokrojone orzechy. Przekładamy do natłuszczonego naczynia, wyrównując łyżką maczaną w gorącej wodzie. Polewamy polewą i ozdabiamy orzechami. Zostawiamy do zastygnięcia ( ok. 2 godz) w temperaturze pokojowej - potem możemy trzymać w lodówce

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    dzięki za przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Oj jak ja dawno nie robiłam \"swojskiej\" czekolady:)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    takiej kupić nie można :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne :) nigdy nie robiłam sama czekolady :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    właśnie czegoś takiego szukałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    musze spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ja robię czekoladę na mleku w proszku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis słodziutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !