Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 450 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 0,5 szt
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka stołowa
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Mięso wrzucić do miski.Dodać:3 łyżki bułki tartej,1 łyżkę przyprawy do mięs,pokrojoną w kostkę cebulę,sól oraz pieprz czarny mielony i ziołowy do smaku.Wszystko dokładnie ze sobą łączymy,formujemy pulpety.
Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody,dodajemy 1 łyżeczkę kucharka,2 liście laurowe,4 kulki ziela angielskiego i szczyptę pieprzu ziołowego.Gdy wywar zacznie się gotować wrzucamy pulpety.Gotujemy wszystko 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 29.06.2012 08:49
Chętnie bym zjadła:)
m1monika 11.12.2010 17:40
lubię pulpeciki!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak