Sposób przygotowania

Mięso wrzucić do miski.Dodać:3 łyżki bułki tartej,1 łyżkę przyprawy do mięs,pokrojoną w kostkę cebulę,sól oraz pieprz czarny mielony i ziołowy do smaku.Wszystko dokładnie ze sobą łączymy,formujemy kotlety,obtaczamy je w panierce z kruszonych płatków kukurydzianych i smażymy na wolnym ogniu.
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody,dodajemy 1,5 łyżeczki kucharka,2 liście laurowe,3 kulki ziela angielskiego,szczyptę papryki i szczyptę pieprzu ziołowego.Gdy wywar zacznie się gotować wrzucamy usmażone kotlety.Po kilku minutach dodajemy 1 łyżkę śmietany,następnie 2 łyżki bułki tartej.Wszystko gotujemy jeszcze chwilkę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !