Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ze skóry, dokładnie myjemy i ścieramy na tarce (ja trę na średnich oczkach). Dodajemy do nich 2-3 jajka, sól i mąkę (tak aby wyszło nam w miarę gęste ciasto). Smażymy na patelni w głębokim tłuszczu. Podajemy posypane cukrem.

Moja babcia do startych ziemniaków dodaje również drobno posiekaną cebulkę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo lubię, wprost przepadam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha ze śmietanką
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Bardzo dobre, tylko ja lubię ze śmietaną.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Co prawda Magda Gessler mówiła ,że cebula powoduje ,że placki się przypalają ,ale ja dodaję cebulę ,bo lubię.
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie ma jak placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    moje ulubione!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tradycyjne najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Nie ma jak to tradycja jeszcze ze śmietaną ... pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Zawsze dobrze smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !