Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona pierś z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1, kg
smalec 5 dag
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryka mielona 1 łyżeczka
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona pierś z kurczaka

Mięso pokrajać w dość grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką obrumienić na oleju z dodatkiem smalcu. Pod koniec dodać pokrajaną drobno cebulę. Mięso podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić do miękkości.Dodać rozmaryn i czosnek, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.01.2014 18:27
Lubię takie dania.
Łukasz15 24.01.2012 00:09
pyszna
Monika193
Monika193 30.10.2010 11:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak