Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane podgrzybki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1,5 kg
cebula 10 dag
woda 0,6 litra
ocet 0,3 litra
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka
sól 1/2 łyżeczki
cukier 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane podgrzybki

Grzyby oczyścić następnie czapeczkę oddzielić od korzonka. Ja marynuję same czapeczki. Następnie grzybki gotować ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie. Przecedzić je na sitku i ostudzić. Wodę zagotować z pokrojoną cebulką i pieprzem. Dodać cukier i sól gotować ok. 10 minut. dodać ocet i ostudzić. Słoiki napełnić grzybkami dodać ziarnka pieprzu i zalać je marynatą. Pasteryzować ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 05.10.2011 09:56
w tym roku nie ma grzybów, a ja lubię grzybki w occie
IlonaAlbertos 22.10.2010 23:50
W tym roku było mnóstwo grzybków, więc można było porobić sobie zapasy :) Uwielbiam marynowane podgrzybki ;)
mili_kati 21.10.2010 16:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak