Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić następnie czapeczkę oddzielić od korzonka. Ja marynuję same czapeczki. Następnie grzybki gotować ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie. Przecedzić je na sitku i ostudzić. Wodę zagotować z pokrojoną cebulką i pieprzem. Dodać cukier i sól gotować ok. 10 minut. dodać ocet i ostudzić. Słoiki napełnić grzybkami dodać ziarnka pieprzu i zalać je marynatą. Pasteryzować ok. 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    W tym roku było mnóstwo grzybków, więc można było porobić sobie zapasy :) Uwielbiam marynowane podgrzybki ;)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    w tym roku nie ma grzybów, a ja lubię grzybki w occie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !