Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
ogórek kiszony 1 sztuka
cebula 0,5 sztuki
grzyby suszone
margaryna,mąka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

1. Mięso podsmażamy na margarynie , mięso pokrojone w kostkę.
2. Przyprawiamy przyprawami.
3. Dodajemy ogórka w plasterkach, cebulkę i grzyby
4. Wszystko podlewamy co jakiś czas delikatnie wodą
5. Gdy mięso jest miękkie zaciągamy mąką tworząc sos.
6. Podawać z ziemniakami lub kaszą oraz buraczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 15.06.2012 09:58
pychotka
Karmel 08.03.2012 11:51
mniam
Mirka-Ludomila 06.02.2012 22:20
bardzo lubie
usmiech 09.05.2011 22:45
dobre
basia70 29.04.2011 21:36
pyszny
joanna77 02.04.2011 22:44
wygląda smakowicie
pacpaw 08.11.2010 11:55
łopatka wydaje się być najlepsza do gulaszu wieprzowego
eli82 31.10.2010 10:03
mniam
Margo1 27.10.2010 12:01
smaczny bardzo często robię z łopatki
mariusz14 24.10.2010 20:42
pyszny
Grażyna13 24.10.2010 16:45
Smakowity !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak