Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez czosnkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
żółtko jajek 4 sztuki
musztarda łyżka
ocet winny 2 łyżki
oliwa szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez czosnkowy

Ząbki czosnku rozgnieść ze szczyptą soli. Następnie dodać żółtka, musztardę i ocet. Wszystko dokładnie razem utrzeć. W trakcie ucierania dodawać po łyżce oliwy z oliwek. Gotowy majonez przyprawić solą i pieprzem wedle smaku. Majonez czosnkowy podajemy od razu lub przechowujemy w chłodnym miejscu w zamkniętym słoiczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 23.09.2015 18:32
taki inny i bardzo ciekawy
adelajda 03.06.2015 17:11
często robię :))
Damiano
Damiano 28.02.2015 09:15
fajny domowy
Futka 19.11.2014 13:45
Aromatyczny i smaczny - majonez doskonały :)
IwonaKa 27.10.2014 20:54
super pomysł,musze zrobić taki majonez
Motorek 19.10.2014 12:22
najlepszy domowy
Wafelek2601 20.07.2014 15:55
fajny sosik
Milka100 02.12.2013 09:47
super majonez

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak