Sposób przygotowania

Papryki rozcięłam na połówki, bo tak mi się lepiej nakłada farsz, posoliłam a po chwili obsmażyłam z obu stron na patelni grillowej.
Mięso podsmażyłam trochę na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą. Bułkę namoczyłam w bulionie, potem dobrze odcisnęłam i rozdrobniłam. Połączyłam z ostudzonym lekko mięsem, wbiłam jajko, wymieszałam i doprawiłam.
Nałożyłam farszu do połówek papryk, ułożyłam je ciasno w rondlu, podlałam bulionem i dusiłam pod przykryciem około 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ja robię troche inaczej
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Widziałaś moją paprykę? jest \"oszczędna\":) ja mięso mieszam z ryżem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Taką też robię !
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    musi byc smaczna
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    a ja nie lubię połączenia ryżu i mięsa, więc te papryczki bardzo mi pasują :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię taką:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !