Sposób przygotowania

wątrobę myjemy i kroimy w paski lub w kostkę. Oliwę mieszamy z przyprawami i wlewamy do pokrojonej wątróbki i mieszamy odstawiamy na godzinę do lodówki. w tym czasie kroimy cebule w piórka i paprykę w kostkę.Po godzinie wykładamy na patelnie i podsmażamy po 3 minutach dodajemy pokrojona cebule i paprykę i dusimy razem około 10 minut.
Całość przekładamy do garnka z wodą(wg potrzeby)ja dałam trochę ponad pół litra i dodajemy kostkę mięsną do smaku. Zagotowujemy. Z oleju i mąki robimy zasmażkę i zaprawiamy aż powstanie sos/gulasz. Najlepiej smakuje podany z kaszą jęczmienną

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Rewelacyjny przepis.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    uwielbiam gulasze, do tego jeszcze kasza i mamy zdrowy i dobry obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !