Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ WĄTRÓBKOWY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 0,5 kg
papryka 1 sztuka
cebula 3 sztuki
kostka mięsna 1 sztuka
przyprawa kebab- gyros Prymat 5 łyzek
Bazylia suszona Prymat 0.5 łyzeczki
mąka 5 łyzek
olej 50 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ WĄTRÓBKOWY

wątrobę myjemy i kroimy w paski lub w kostkę. Oliwę mieszamy z przyprawami i wlewamy do pokrojonej wątróbki i mieszamy odstawiamy na godzinę do lodówki. w tym czasie kroimy cebule w piórka i paprykę w kostkę.Po godzinie wykładamy na patelnie i podsmażamy po 3 minutach dodajemy pokrojona cebule i paprykę i dusimy razem około 10 minut.
Całość przekładamy do garnka z wodą(wg potrzeby)ja dałam trochę ponad pół litra i dodajemy kostkę mięsną do smaku. Zagotowujemy. Z oleju i mąki robimy zasmażkę i zaprawiamy aż powstanie sos/gulasz. Najlepiej smakuje podany z kaszą jęczmienną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 16.11.2010 07:43
uwielbiam gulasze, do tego jeszcze kasza i mamy zdrowy i dobry obiad:)
MAŁGORZATA108 21.10.2010 15:44
Rewelacyjny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak