Sposób przygotowania

Rozdzielamy białka od żółtek do dwóch miseczek. Tam gdzie jest białko, dodajemy 2 szczypty soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę, cukier waniliowy i mleko. Mieszamy do uzyskania lekko gęstej konsystencji ciasta naleśnikowego. Otrzymaną mieszaninę przelewamy do piany, a następnie delikatnym ruchem łączymy, tak aby piana nie opadła. Smażymy na wolnym ogniu i rozgrzanym oleju. Omlet lubi \"pić\" olej, dlatego gdy go zabraknie na patelni należy trochę go podlać, bo inaczej omlet się przypali.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dore
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Też takie robię, pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    pysznie wyglada.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    śliczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ślinka cieknie:(
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygl?da pysznie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    na sam widok można zgłodnieć
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pyszny na śniadanko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Dziś też miałam na obiad, pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !