Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
szczaw 10 dag
sałata 1 główka
masło 5 dag
śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
woda 5 szklanek
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna

Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno pokrajać. Zalać wodą gotować około 20 min. Sałatkę i szczaw pokrajać w cienkie makaroniki, włożyć do zupy , dodać bulionetkę. Mąke wymieszać ze smietaną połaczyć ze zupą, przyprawić do smaku. Podawać z grzankami lub z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 30.10.2010 11:48
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak