Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki 1 kg
marchwi 2 sztuki
pietruszki 2 szt
selera 1/2 szt
pora 1 szt
cebuli 2 sztuki
pomidorów 30 dag
soku z cytryny 1 łyżka
sól pieprz cukier
bulion 1 kostka
olej 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka po grecku

Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę, por w półplasterki, 2 papryki pokroić w paseczki. Tak przygotowane warzywa wyłożyć na rozgrzany olej, smażyć kilka minut, dodać pokrojone pomidory, dusić krótko pod przykryciem, doprawić cukrem solą pieprzem i sproszkowaną papryką/. Dusić 10 minut, wystudzić. Pozostałą paprykę oczyścić, napełnić farszem, ułożyć w płaskim naczyniu, podlać 2 łyżkami oleju, rosołem i dusić pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 14.11.2010 09:21
Lubię zapiekaną paprykę, ale z takim farszem jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak