Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
cebula 2 sztuki
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
oliwa 4 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
wino czerwone 1 kieliszek
papryka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z wołowiną

Wołowinę pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką i podsmażyć na rumiano. Cebulę i paprykę pokroić na kawałki i dołożyć do mięsa, smażyć około 3 minuty. Następnie dodać 1 puszkę rozgniecionych pomidorów razem z zalewą i przyprawić do smaku. Kiedy mięso będzie miękkie, dolać kieliszek czerwonego wina. Zagotować, posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.11.2012 07:52
pycha
Dorota37 18.07.2012 21:50
super
Dorota37 18.07.2012 21:50
super
IrenaM 13.03.2012 18:49
brzmi nieźle
anulka69 10.01.2012 11:50
lubię paprykarz
olkaaa 16.12.2011 07:52
lubię takie
ziutula
ziutula 27.09.2011 08:54
lubię takie mięsne warzywka
anemon 04.09.2011 07:17
Smaczne danie.
Grazyna0211 08.07.2011 09:57
bardzo smaczne
rzenia15 31.05.2011 16:46
ciekawy przepis
ela16 16.05.2011 09:41
fajne
Kuchareczekjeden 04.05.2011 14:41
smaczne
justka 16 23.10.2010 16:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak