Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę, zetrzeć na tarce o największych oczkach, dodać pokrajaną cebule, podsmarzyć na połowie tłuszczu, nie rumienić.Zalać niewielką ilością wody, dodać namoczone grzyby, ugotowac. Oddzielnie ugotowac kaszę w trzech szklankach wody, Pod koniec dodać pokrajane w kostkę ziemniaki, kostkę bulionową. Połączyć warzywa z kaszą, dodać pozostaly tłuszcz i mleko. przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, narobiłaś mi Reniu smaka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Marko

    wyśmienity
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawa propozycja,z grzybami krupniku nie gotowałam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !