Sposób przygotowania

Umyty kalafior podzielić na różyczki następnie podsmażyć go na oliwie. Wyłożyć go na talerz a na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę. W międzyczasie podlać ja wodą i sokiem z cytryny. Całość zagotować. Przelać do rondelka i włożyć kalafior. Posolić i dusić do miękkości. Odcedzić i wyjąć na talerz. Do rondla zaś dodać koncentrat pomidorowy i chwilę pogotować aż zgęstnieje. Doprawić do smaku. następnie dodać do sosu pokrojone na plasterki oliwki. Powstałym sosem polać kalafior.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowity przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Interesujący przepis, nie robiłam nigdy takiego kalafiora.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    kiedyś nie lubiłam oliwek, teraz je uwielbiam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !