Sposób przygotowania

Marchewki obrać i pokroić w kostkę. Następnie pogotować je w osolonej wodzie przez 5min. Cebulę obrać, drobno posiekać. Pieczarki usmażyć na oleju. Dodać cebulę i zeszklić, przyprawić solą i pieprzem.Obrać z osłonek białą kiełbasę, farsz rozdrobnić i zagnieść z majerankiem. Dodać pieczarki z cebulą i marchewki. Piec 50min w temp 200st. Zlać sos, ostudzić pasztet. Pozostałe pieczarki pokroić w plasterki, połączyć z rozdrobnioną sałatą. Ocet przyprawić solą i pieprzem, utrzeć z olejem i polać sałatkę. Ostudzony pasztet pokroić, podawać z sałatką.

Spróbuj również

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    a pasztecie warzywnym nie słyszałam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawa odmiana
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !