Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do boczku

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majeranek 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
sok z cytryny
sól, pieprz do smaku
tymianek szczypta
oliwa 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do boczku

Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą; następnie dodać olej, musztardę, majeranek, sok z 1 cytryny, pieprz i paprykę oraz szczyptę tymianku. Taką marynatą nacieramy boczek (wystarcza na ok. 1 km) i zostawiamy przynajmniej na 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maja 04.04.2023 13:01
To musi być ktoś bardzo głodny jak kilometr boczku robisz
25.01.2014 17:43
Czy ja dobrze zrozumialam, marynaty starcza na okolo 1 km boczku? ;)
Goya 15.01.2012 21:14
ciekawe
RenataZ-et 29.10.2010 19:49
Muszę wypróbować!
Agnieszka172 21.10.2010 15:18
ciekawy przepis - napewno przydatny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak