Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lassagne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu lassaniegne 4 płaty
mięsa mielonego 30 dag
startego sera 2 szkl.
cebul 2 szt.
sól, pieprz do smaku
sos bollonesse

Przepis i sposób przygotowania na: Lassagne

Mięso przesmażyć z drobno posiekaną
cebulą, doprawiając solą i pieprzem.
Gotowe należy zmielić na jednolitą masę z
dodatkiem 4 łyżek sosu. Płaty makaronu
przekładamy masą, posypujemy serem i
składamy. Czynność powtarzamy tak do
czterech warst. Na wierzch wykładamy sos,
można posypać serem i zapiekamy około 30
minut, tak żeby makaron był miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 02.10.2013 19:45
Nigdy nie robilam,wyglada smacznie
wedith1 30.11.2010 18:46
proste i smaczne
edyta18-20 23.10.2010 23:39
muszę wypróbować
gusia1000 21.10.2010 21:56
Pychota.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak