Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sos pieczeniowy 1
woda
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
woda
olej roślinny
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony

Schab umyć, dać do naczynia żaroodpornego, natrzeć przyprawami, polać olejem. wlać 1/4 szklanki wody , dodać ziele i liście laurowe , przykryć naczynie folią aluminiową i piec ok 1,5 godziny, przed końcem pieczenia zdjąć folię aluminiową aby schab się zarumienił. Wyjąć schab z naczynia odstawić aby przestygł i pokroić w tym czasie zagęścić z sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 07.03.2013 16:58
palce lizać
miki47 29.07.2012 18:29
mniam
emilia11 17.09.2011 17:48
wygląda smakowicie
Ela15 11.07.2011 08:46
super
gosia561 22.03.2011 01:53
świetnie wygląda
banditka 21.03.2011 13:54
tez robie taki ;)
Koper 16.02.2011 17:00
ładnie wyszedł :)
gusia1000 04.02.2011 11:54
Elegancki wygląd.
Tahitha 22.10.2010 08:37
Super. Lubie takie :)
Mysiunia 20.10.2010 21:09
wyglada wysmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak