Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa z pulpetami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 15 dkg
bulion warzywny 1,5 l
papryka czerwona 3 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
natka pietruszki 2 łyżeczki
sól,pieprz,słodka papryka do smaku
białko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa z pulpetami

Z mięsa zrobić pulpety mieszajać z białkiem i wrzucić do wrzącego bulionu warzywnego ,gotować około 20 min i wyjać z burionu ,ppapykę i i cebulę podsmażyć i dodać do bulonu oraz dodac ziemniaki pokrojone w kostkę,gotować jeszcze 10 min i zmiksować zupę ,dopawiając solą ,pieprzem,papryką.
Przed podaniem zupy dodać pulpety aby sie dobrze zagrzały,posypać na talerzu natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara3 20.10.2010 20:45
znakomita!!
iza15 20.10.2010 20:35
smaczna!!
iga2 20.10.2010 20:27
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak