Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 2 sztuki
rosół 1 litr
śmietana kwaśna 1 opakowanie
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Cytrynę szorujemy kroimy na kawałki razem ze skórką i wyciskamy sok. Do rosołu wrzucamy kawałki cytryny doprawiamy sokiem solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę. Zagotowujemy i pozostawiamy by zupa się przegryzła - przed podaniem znów zagotujemy. Zupę podajemy z grzankami i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.04.2013 20:27
bardzo smaczna jest taka zupa
Angelika10 30.03.2013 01:09
ciekawa zupka ;)
Monika192 30.06.2010 10:27
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak