Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 15 dag
masła 8 dag
żółtko jajek 2
cukru pudru 4 dag
kremówki 25 dag
laski wanilii 1/2
bezów kilka sztuk
truskawek kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną

Mąkę przesiać dodać masło i żółtka utarte z cukrem. Zagnieść ciasto i odstawić je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wylepić małymi kawałkami foremki do babek. Piec na złoty kolor w temp. 175 stopni. Śmietanę ubić na sztywno i fixem i rdzeniem wanilii. Truskawki drobno pokroić, bezy pokruszyć wszystko dodać do śmietany delikatnie mieszając. Każdą jedną babeczkę napełnić tak przygotowaną masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.06.2012 21:59
znakomite
kate.500 13.04.2011 13:48
fajny przepis.
Angelika10 21.03.2011 01:32
Babeczki mniam mniam ;)
Krzysztof42 27.02.2011 14:23
lubię babeczki
Iwona51
Iwona51 08.02.2011 11:00
pycha
bietka 01.12.2010 09:47
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak