Sposób przygotowania

Mąkę przesiać dodać masło i żółtka utarte z cukrem. Zagnieść ciasto i odstawić je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wylepić małymi kawałkami foremki do babek. Piec na złoty kolor w temp. 175 stopni. Śmietanę ubić na sztywno i fixem i rdzeniem wanilii. Truskawki drobno pokroić, bezy pokruszyć wszystko dodać do śmietany delikatnie mieszając. Każdą jedną babeczkę napełnić tak przygotowaną masą.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    uwielbiam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię babeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Babeczki mniam mniam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    znakomite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !