Sposób przygotowania

gruszki i śliwki umyć,przekroic na połówki.ze sliwek usunąć pestki.gruszki obrać,wykroić z nich gniazda nasienne,nadziać połówkami śliwek i skropić sokiem z cytryny.z cukru i 3/4 szklanki wody ugotować syrop do gorącego włożyć gruszki i gotować ok.15 minut.następnie owoce delikatnie przełozyć do słoików.gruszki układać nadzieniem na zewnątrz.syrop gootować,aż zgęstnieje.ostudzić syrop,połączyć go z alkoholem i zalać owoce w słoikach.


Jeśli chcemy nadać owocom więcej aromatu,ja dodaje zawsze kilka gożdzików i troszkę cynamonu

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !