Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 75 dag
śliwki 25 dag
cukier 50 g
sok z cytryny
spirytus 1 szklanka
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki faszerowane

gruszki i śliwki umyć,przekroic na połówki.ze sliwek usunąć pestki.gruszki obrać,wykroić z nich gniazda nasienne,nadziać połówkami śliwek i skropić sokiem z cytryny.z cukru i 3/4 szklanki wody ugotować syrop do gorącego włożyć gruszki i gotować ok.15 minut.następnie owoce delikatnie przełozyć do słoików.gruszki układać nadzieniem na zewnątrz.syrop gootować,aż zgęstnieje.ostudzić syrop,połączyć go z alkoholem i zalać owoce w słoikach.


Jeśli chcemy nadać owocom więcej aromatu,ja dodaje zawsze kilka gożdzików i troszkę cynamonu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.06.2011 08:28
fajne
Ela20 26.10.2010 20:36
ciekawy przepis :)
Allice 25.10.2010 12:47
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak