Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, opłukać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odcisnąć. Wypłukaną i namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła, odcedzić. Kapustę i fasolę przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać do masy. Wymieszać masę z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Uformowac kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie jadłam takich kotletów,trzeba wypróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    tego jeszcze nie jadłam ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !