Przepis i sposób przygotowania na: Cappucino
BISZKOPT I
4 białka ubić z 1/2 szkl cukru na sztywną pianę, dalej ubijając, dodawać po jednym żółtku a na końcu 1/2 szkl mąki wymieszaną z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Piec 30 minut w 175C.
BISZKOPT II
Przygotować według przepisu biszkopt I tylko dodać 2 łyżki kakao, upiec ciasto.
KREM KAJMAKOWY
Margarynę rozetrzeć dodać mleko skondensowane, masę makową, kawę rozpuszczalną w proszku, łyżkę spirytusu dobrze wymieszać.
KREM TWAROŻKOWY
Ser biały, 1 cukier waniliowy, cukier puder dokładnie utrzeć.
Śmietanę ubić i połączyć z masą serową.
PONCZ
Woda, cukier waniliowy, 1 łyżka cukru, spirytus wymieszać.
BISZKOPT CIEMNY-nasączyć ponczem
Na biszkopt nałożyć krem twarożkowy.
Biszkopt jasny-nasączyć ponczem.
Całość posmarować kremem kajmakowym i posypać startą gorzką czekoladą.