Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z żółtym serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
ser gouda 20 dkg
ryż 4 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z żółtym serem

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. ser żółty pokroić w plasterki (aby zakryły naczynie w którym będziemy zapiekać ryz) resztę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Ryż wymieszać ze startym serem (można dodać wędlinę pokrojoną w kostkę) włożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć plasterkami sera. Wstawić do piekarnika na 200 stopni kiedy ser się zarumieni (lub jak ktoś woli bardziej wypieczony to chwilę dłużej zapiekać ) wyjąc z piekarnika delikatnie podzielić i przełożyć na talerze, Polać ketchupem i majonezem wymieszanym z czosnkiem podawać na ciepło jako osobne danie lub jako dodatek do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak