Sposób przygotowania

Do miski wyłożyć rozgniecione ziemniaki, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko i szczyptę soli. Wyrobić na gładką masę. Formować kulki i palcem robić dziurkę. Gotować w osolonej wodzie. Odcedzić i polać masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Kluski śląskie muszą mieć jedną - zasadniczą- rzecz. Wgłębienie w środku, czyli tzw dziurkę na sos :). Bez tego nie są śląskie ;). Mówi wam to urodzona i mieszkająca na Śląsku pół-Ślązaczka pół-Kresowianka :).
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    te mają dziurkę!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ido tego dużo pieczonego sosiku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !