Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie tosty z bruschettą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
pomidory 4 sztuka
olej z pestek winogron 3 łyżka
jajko 2 sztuka
mleko 2 szklanka
sól, pieprz do smaku
bazylia do smaku
oliwa 3 łyżka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie tosty z bruschettą

Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne (wodnista część) i kroimy na drobną kostkę, następnie łączymy z tuńczykiem. Dodajemy olej z pestek winogron oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na kromki. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i w powstałej miksturze moczymy pokrojoną bagietkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę a następnie smażymy bagietkę po obu stronach aż się ładnie. Na ciepłe jeszcze tosty nakładamy bruschettę. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2012 18:05
super
Margo1 23.10.2012 18:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak