Sposób przygotowania

Najpierw robimy zaczyn ze szklanki ciepłego mleka drożdży i łyżeczki cukru i łyżki mąki (mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia− 10 minut). Z zaczynu, 2 jajek, szklanki mleka ciepłego i mąki wyrabiamy ciasto robimy kulki jednakowej wielkości kładziemy na stolnicy żeby trochę wyrosły. (ok 10 minut). Po czym kulki rozwałkowujemy i owijamy ciastem każdą parówkę (można dodać odrobinę żółtego sera do środka). Wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. Polewamy ketchupem i możemy konsumować

Komentarze

  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale fajne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !