Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy.
Kiełbasę kroimy w cieniutkie plasterki.
W ostudzonych ziemniakach robimy nacięcia i wkładamy w te nacięcie plasterki wędliny, zawiązujemy je szczypiorkiem i oprószamy wegetą.
Tłuszcz rozgrzewamy na patelni i delikatnie widelcem wkładamy kieszonki ziemniaczane, aby się zarumieniły.
Delikatnie wyjmować łyżką cedzakową, by się nie rozleciały.
Podawać z surówką z pora, jabłek i marchewki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    wygląda ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !