Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kością panierowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
schab 1 kotlet (grubość ok. 1cm)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kością panierowany

Schab płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy (możemy delikatnie rozbić tłuczkiem) i posypujemy z obu stron vegetą (lub np. solą, pieprzem i papryką w proszku). Maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu, gdyż kotlet jest gruby i nie możemy dopuścić, aby panierka się spaliła zanim będzie gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Master12 10.04.2020 10:54
wygląda smakowicie
smakowita 22.07.2012 22:24
soczysty i bardzo smaczny !polecam !!!
smakowita 22.07.2012 22:24
soczysty i bardzo smaczny !polecam !!!
smakowita 22.07.2012 22:24
soczysty i bardzo smaczny !polecam !!!
angelika14 26.05.2012 11:20
pyszny obiadek :)
IZABELA29 01.01.2012 16:29
rzadko jadamy ale kto lubi to pewnie zadowolony z tej propozycji
rjustysia 13.10.2011 00:05
Schabowy sam w sobie jest pyszny, ale słyszałam, że mięso przygotowywane razem z kością jest o wiele smaczniejsze :)
Koper 28.08.2011 19:54
pięknie wygląda
Martysia 03.01.2011 17:33
pyszny obiadek :)
monisia1977 19.11.2010 07:47
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak