Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne (rurki) z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 250-300 g
cebula 1 mała
grzyby 1 kobiałka
śmietana do sosów 200 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne (rurki) z grzybami

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Grzyby myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na maśle z cebulką pokrojoną w nierówną kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy grzybki będą już miękkie podlewamy je śmietaną i mieszamy dusząc na wolnym ogniu. Gdyby sos był zbyt rzadki dodajemy odrobinę mąki.
Makaron podajemy polany sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 26.06.2012 10:45
pyszności !
Małgosia6 11.01.2012 22:40
pyszota
rjustysia 30.10.2011 12:48
Takimi daniami właśnie, jak to z grzybami, budzi się tęsknota za krajem :) Makaron wygląda super i z pewnością jest nieziemski :)
Małgosia6 25.10.2011 11:40
pychotka
Wacław 09.09.2011 13:24
pycha,rewelacja !
IlonaAlbertos 30.03.2011 14:15
Uwielbiam wszystkie dania z grzybami. A Twoje wygląda wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak