Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia zapiekana z pastą arachidową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
orzeszki arachidowe 150 gr
mleko kokosowe 100 ml
papryczka chili 1/2 szt
olej sezamowy 1 szt
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia zapiekana z pastą arachidową

Dynię obrać, pokroić w półksiężyce, obgotować w słonej wodzie. W malakserze zmiksować orzeszki z mlekiem kokosowym,papryczką chili, octem, sosem sojowymi, olejem sezamowym na gładką masę. Naczynie żarodoporne polać olejem, ułożyć dynię i zakryć pastą arachidową.Doprawić solą i pieprzem. Zapiekać ok 20 minut, żeby było dobrze gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 17.11.2013 21:22
fajne sposób na dynię
caralajna 22.12.2011 08:45
super fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak